2015 - sammanfattning

 
 
 
Hade lila hår och var mest ledsen och sömnlös, tror jag. Ville bara att solen skulle komma fram och mådde skit helt enkelt....
Hade ny mobil så tog mycket bilder med den. Min kamera var trasig tror jag? Köpte min kånken (som är bland mina bästa köp någonsin faktiskt). 
Lyssnade på musik som kändes väldigt mycket i mitt lilla ledsna hjärta, mest Beatrice Elis "Moment of clarity", men också väldigt mycket "sadness is a blessing" av Lykke Li. 
Tove Styrke släppte också "Ego"  och jag lyssnade även mycket på Silvana Imam.
 
 
FEBRUARI
 
 
 
Verkade ha varit mycket gladare den här månaden. Solen började komma fram och jag hoppades på vår.
Jag var i linköping och köpte nya kläder. Mitt hår var rosa och så fint. Min feed på instagram har nog aldrig varit finare än under den månaden.
Tove Styrke släppte musikvideon till "Ego" och uppträdde på grammisgalan.
 
 
MARS
 
 
 
 
Var ganska dålig på att uppdatera på bloggen, men behöll mitt rosa hår och feeden fortsatte att vara rosa och drömmig på instagram. 
Det var internationella kvinnodagen, jag hade senapsfärgade strumpbyxor, köpte tulpaner och en svart klänning med vit krage.
Min kamera fungerade igen och jag var ganska glad, kände mig nog ganska fin i allt det rosa. Oskarshams folkhögskola kom på besök och spelade jazz för oss och jag började fundera på att söka dit efter gymnasiet. Började lyssna på mycket jazz och framförallt soul, som jag fortfarande lyssnar väldigt mycket på.
Oroade mig över låten "box of rain" som vi spelade i ensemblen, som vi till sist fick skrota för att den inte blev bra :/
De förra treorna hade konsert i ensemblesalen, där de visade några av de låtar som skulle vara med i deras slutprojekt.
 
 
APRIL
 
 
 
 
Hade påsklov och var rastlös och längtade bort.
Köpte skivor med Justin Timberlake.
Hade konsert efter skolan i ensemblesalen, sjöng "Fast Car" i en på tok för låg tonart och spelade puka och cajon (var skitnervös över den) för första gången på en konsert. Vi lyckades få ihop 1000 kr till klasskassan på fikan vi sålde under konserten. Innan vi hade konserten fick vi besök av Visskolan på gamleby folkhögskola, som spelade visor för oss i aulan och var superbra. Då började jag även fundera på att gå där efter gymnasiet.
 
MAJ
 
 
 
Tog ner LP-spelaren från vinden och började lyssna och samla på vinyl. Körsbärsblommorna slog ut och jag var hoppfull.
Jag lyssnade mycket på visor, mest Allan Edwall, men också annan musik som "No words" av Erik Hassle.
Jag höll tal om Strindberg i svenskan och det gick väldigt bra även om jag har lite hatkärlek till Strindberg.
Sjöng på min kompis systers bröllop, och det var väldigt nervöst men också verkligen en bra erfarenhet. 
Fick A på slutprovet i musikproduktion 1.
Cyklade flera mil som sista idrottslektion i livet, och det var skitjobbigt men sååå skönt att vara klar med idrotten för alltid.
Lånade en diktsamling med Karin Boye-dikter från biblioteket. Julia Adams släppte "Som jag".
 
JUNI
 
 
Bloggade ganska lite den här månaden, drömde mest om vita och rosa kläder och allt pastelligt. Jag hade i alla fall sommaravslutning och jag var väldigt nöjd med uppträdandet vi gjorde. Vi körade på studenten och jag var ganska ledsen över att treorna slutade. 
Sedan började jag sommarjobba på en industri, mycket utejobb, men det regnade tyvärr mycket och då fanns det inte så mycket att göra inomhus. Jag kommer nog aldrig jobba där igen, men fick i alla fall bra betalt...
Badade mycket och började känna mig bekväm i badkläder, efter flera år av att undvika att bada just av anledningen kroppskomplex. Att gå från att försökt ha bikini i några år (bara för att det är normen) till att börja ha baddräkt igen, som jag känner mig bekväm i, var verkligen bra för mig. Jag älskar att simma ju.
 
JULI
 
 
 
 
 
Såg lokala trubadurer i parken med mina kompisar. Köpte drömmiga skor och en hatt.
Men framförallt var jag i sommarstugan som vi hyr på öland. Finns inget ställe där jag känner mig mer lugn.
I en vinylaffär i Borgholm hittade jag Jakob Hellmans "...Och stora havet" på vinyl.
Tove Styrke släppte även en cover på Britneys "...baby one more time".
 
AUGUSTI
 
 
Var i Karlstad och där regnade det mest, men det var fint. På hemvägen åkte vi till Gränna och där blev jag kallad "legenden i gränna" av en full man, för att jag hade rosa hår <33 
Funderade på att färga håret mörkbrunt och gjorde det. Sedan fyllde jag arton och åt kladdkaka i trädgården med mina vänner. Så började jag skolan igen.
 
SEPTEMBER
 
 
Började höstpeppa, men var ändå ganska ledsen. Önskade at jag var någon annan och tänkte på en person som gick bort i september för två år sedan. Annars så åt jag mycket nektariner och björnbär och äppelkaka. Vi hade börjat planera vårt slutprojekt i klassen och jag hade börjat läsa "Processen" av Franz Kafka. Jag bloggade väldigt lite.
 
OKTOBER
 
 
 
Var ganska ledsen. Skrev lite ledsna texter och lyssnade på musik som kändes.
Köpte ett brunt läppstift och en rödrutig klänning. Läppstiftet varvade jag sedan med mitt röda resten av 2015. Var på turné och det gick bra och förde klassen närmare tvåorna. I samband med turnén klippte jag luggen väldigt kort och snett, vilket ledde till väldigt mycket ångest och självhat. Hade en väldigt jobbig period under hösten.
Det som lyste upp lite var att jag var på halloweenfest och där kände jag mig gladare än jag hade varit på väldigt länge. 
 
NOVEMBER
 
Mådde ganska dåligt. Men läste mycket böcker och kom in i en extrem läsperiod. Peppade inför vintern och framförallt julen väldigt mycket. Hittade webbkamerfunktionen på datorn... haha.
 
DECEMBER
 
 
Bloggade rekordmycket, då jag skrev en text varje dag fram till jul. Var helt överstressad och var sjuk mycket i november/december. Klassen hade en massa luciatåg och julkonserter för olika företag, som vi till sist blev klara med (tack och lov). Var också rekordmycket i macsalen och jobbade i protools med min låt som förhoppningsvis blir klar någon gång efter jullovet!
Hade julkonsert och den var så himla bra, bästa avslutningskonserten någonsin. Estet kändes verkligen som en fin liten familj. 
Så fick jag äntligen jullov och då läste jag till exempel "Allt jag inte minns" av Jonas Hassen Khemiri, som är så bra att jag ryste flera gånger när jag läste den. 
Så blev det jul och den firade jag med min familj, mormor och hennes man Harald, min morbror och min kusin.
Har även firat hos min morfar. Efter det har dagarma mest gått åt till att lata mig i min nya morgonrock och laga jättegod mat från min vegetariska kokbok som jag fick i julklapp.
Och att vara vaken alldeles för länge.
 
Gott nytt år!